Fotó montázs, fotó kollázs készítése

Egy fotómontázs készítése nem is olyan bonyolult manapság mint amilyennek tűnik. Léteznek számítógépes programok, melyek helyettünk képesek összerakni kedvenc fényképeinket esztétikusan egy lapra különböző elrendezések alapján és nem is dolgoznak rosszul!

fotó montázs

Az egyik ilyen könnyen kezelhető program a google által készített PICASA nevű szoftver.

Innen le tudod tölteni: PICASA

Telepítése után pillanatok alatt készíthetünk kollázsokat, fotó montázsokat. Elég, ha a montázs készítéshez felhasználni kívánt képeket egy mappába helyezzük és ezt a mappát a PICASA programban megkeressük és a mappa neve felett a fotó kollázs készítése gombot megnyomjuk.

Első lépésben kiválaszthatjuk a fotómontázs készítésének technikáját. Szétdobathatjuk a fényképeinket egy lapon, vagy mozaikszerűen illesztve, vagy mozaikszerűen egy központi képpel és más egyéb lehetőségeink is vannak.

montázs készítés

Adjuk  a montázskép méretét, célszerű akkora méretet megadni, amekkorában később nyomtatni szeretnénk a képet.

Ha a szétszórt képkupacot választjuk, a program véletlenszerűen szétszórja őket (ha nem tetszik lehet újra kevertetni), Ezek után cserélgethetjük, áthelyezhetjük, átméretezhetjük és forgathatjuk a fényképeket egyesével és mind ezt elég egyszerűen. Rendezhetjük a képeket egészen addig, még el nem érjük a kívánt összhatást. Adhatunk egyszerű fehér keretet a fényképeknek vagy akár polaroid szerűt is, az élet hűbb hatás kedvéért. Ezek után egy háttérképet is beilleszthetünk nagy méretben az összes kép mögé, vagy adhatunk a képnek egy háttérszínt.

montázs készítése

Ha a mozaikszerű elrendezést választjuk a fotómontázsunk elkészítéséhez, ott is van lehetőségünk a képek cserélgetésére, illetve keret méretének és színének megadására.

kollázs

Ha elkészültünk a montázsunkkal, kattintsuk a kollázs létrehozása gombra és utána le is menthetjük a képünket és már csak nyomtatni kell. Jó szerkesztgetést!

Ha olyan montázsképet szeretne, ahol a képek össze vannak mosva egy képpé, arra is van lehetőség, képszerkesztő kollégáink állnak rendelkezésükre a montázsolásban.
Íme néhány minta a készített anyagokból:

kollázs

 

fotómontázs

 

montázs

A bejegyzés kategóriája: kreatív ötlet
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.