Fotómozaik készítése

A mozaik kép igen közkedvelt formája a poszter készítésnek. Ha valaki rengeteg képpel rendelkezik, és ezekből szeretne valami érdekeset, kreatívat alkotni, akkor a fotómozaik egy optimális választás lehet. Sok kis képből egy software segítségével egy nagy méretű mozaikot készíthetünk, amely méltán lehet a dísze otthonunknak, vagy akár irodánknak, munkahelyünknek. A poszter egyben is mutatós, de akár a kis képek látványa egyenként is élvezhető.

fotomozaikA mozaik kép elkészítéséhez minél több képpel rendelkezünk annál jobb, mivel a nagy kép a sok kicsiből fog állni és minél többféle van belőle annál pontosabb és változatosabb lesz a végeredmény. Akár 1000 képre is szükségünk lehet egy szép mozaik megvalósításához, de ez nagyban függhet a képek  színvilágától.

Az alábbi ingyenes software-t ajánljuk a mozaik kép készítéshez:

AndreaMosaic 3.33

Kis útmutató a használatához:

mozaik kép készítés

fotómozaik készítés

mozaik készítés

 

Hogy mennyi idő alatt készül el a mozaik képünk, az nagyban függ attól, hogy mekkora képet készítünk és hogy mekkora felbontást választottunk, illetve a számítógépünk sebessége is döntő lehet. A 300dpi alatti felbontást nem ajánlanánk, mert a pici képek akkor nem lesznek kellően részletesek.

Jó fotómozaik készítést!

A bejegyzés kategóriája: kreatív ötlet
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.