Plakát készítés sablonok segítségével

Plakát készítés ingyenes szoftver segítségével.
Íme egy egyszerűen használható plakát szerkesztő program RonyaSoft Poster Designer, amely ingyenes verziójával is érdekes, vicces és hasznos poszterek készíthetők. A demó verzió néhány korláttal rendelkezik, például hogy nem tudja nagy méretben kiexportálni az elkészült plakátokat. Ebben viszont segítséget nyújthatunk, megszerkeszti a plakátját, miután elkészült lementi a tervet és elküldi részünkre a kapott rpd- kiterjesztésű fájlt. Ezután a kész plakátját kinyomtatjuk Önnek a kívánt méretben!
Akár meg is veheti magának a szerkesztő programot otthonra, mely home verziója a tudásához és kezelhetőségéhez képest nem is túl drága.A program letöltését innen elindíthatja <RonyaSoft Poster Designer Letöltése>Egy kis segítség a program telepítéséhez és használatához, bármagyar nyelv is van benne és nem is túl bonyolult a kezelhetősége.Letölti a zip fájlt, mely kicsomagolása után telepíthető az alkalmazás.Telepítéskor választható a magyar nyelv, miután kiválasztotta értelem szerűen csak végig megy a lépéseken.Telepítés után már futtathatja a plakát szerkesztő programot. Indításakor kezdeményezheti megvásárlását, vagy a később gomb lenyomásával használhatja az ingyenes verzióját.

El is indult az alkalmazásunk, ahol kiválaszthatjuk mit is kívánunk csinálni, a több 100 sablon közül kiválaszthatunk egyet, amit átalakíthatunk, átírhatunk saját kedvünkre (ez a legmókásabb), de indíthatunk egy üres lappal is vagy megnyithatunk egy régebben mentett munkánkat is.

Elsősorban a sablonok átalakításához fogunk némi segítséget adni.

Kiválasztjuk azt a sablont, ami a leginkább tetszik és neki is állhatunk a formázásának. A sablon szövegeire kattintva egyszerűen át tudjuk írni, betűtípust, betűméretet, betűszínt tudunk változtatni és még sok mást…

Plakát készítés menete

 

A sablon képeire kattintva szerkeszthetjük a benne lévő fotókat, grafikákat. Ez annyit jelent, hogy megvághatjuk őket, bele nagyíthatjuk és kicsinyíthetjük a plakátunkba vagy a betöltéssel a plakátunkra helyezhetjük a saját fényképeinket.

plakát készítés

Új formákat, képeket, vonalakat, szövegeket hozhatunk be a bal oldali menü segítségével, amiket formázhatunk, módosíthatunk, alakíthatunk kedvünkre. Az alsó sorban található gombokkal pedig tükrözhetjük, forgathatjuk, hátra küldhetjük és előre hozhatjuk az objektumainkat.

Ha elkészültetek a plakáttal a FILE menü alatt elmenthetitek a munkátokat rpd -kiterjesztésű fájlban és elküldhetitek nyomtatásra hozzánk a munka1@copynet.hu email címre. Ne felejtsétek megírni, hogy mekkora méretben szeretnétek a plakátotokat megkapni és milyen alapanyagra!

Sok sikert, jó kis játék, készítsetek egyedi plakátokat magatoknak, ismerőseiteknek!

A bejegyzés kategóriája: kreatív ötlet
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.